31 Ιανουαρίου, 2007

Κείμενο Συλλογής Υπογραφών Κατοίκων Της Γερακαρούς

Οι υπογράφοντες
το τελευταίο διάστημα, είμαστε μάρτυρες της επιδείνωσης της λειτουργίας της περίθαλψης στην περιοχή μας.
Στις υπάρχουσες ήδη ελλείψεις ήρθαν να προστεθούν καινούργιες με πραγματικά δυσάρεστα αποτελέσματα.
Έτσι σήμερα λείπουν βασικές ιατρικές ειδικότητες (καρδιολόγος, ψυχίατρος, γυναικολόγος, οφθαλμίατρος, ακτινολόγος…) που παλιότερα υπήρχαν με τη μορφή επισκεπτών γιατρών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, στην καλύτερη περίπτωση, την οικονομική και χρονική ταλαιπωρία όσων από εμάς έχουμε τέτοιας μορφής προβλήματα υγείας ενώ, στη χειρότερη, για όσους δεν μπορούμε να υποστούμε αυτήν την ταλαιπωρία, να εγκαταλείπουμε τους εαυτούς μας στο έλεος των προβλημάτων.
Οι ελλείψεις αντίστοιχα σε προσωπικό στο κέντρο υγείας, ελλείψεις που με την πάροδο του χρόνου πολλαπλασιάζονται μιας και οι κενές θέσεις δεν αναπληρώνονται έχουν ως αποτέλεσμα την περαιτέρω επιδείνωση των συνθηκών περίθαλψης.
Την ίδια στιγμή η ελλιπής και προβληματική υλικοτεχνική υποδομή, καθιστά ακόμα δυσχερέστερη την προσπάθεια τ δυσχερέστερη την προσπάθεια όσων εργαζομένων που υποχρεώνονται συχνά να μας αντιμετωπίζουν με «δεμένα τα χέρια».
Οι προσπάθειες κάποιων εργαζομένων, που δε θέλουν να «βολέψουν» την αδράνειά τους στο όνομα των ελλείψεων και του «τι να κάνουμε», να δημοσιοποιήσουν αυτή την κατάσταση, βρήκε απέναντί της την απειλή των διώξεων αλλά και την υπόσκαψη του ίδιου του έργου τους (εντολές για σταμάτημα των αιμοληψιών στα περιφερικά ιατρεία, για διακοπή των ραντεβού, της επίσκεψης μαίας σε περιφερικά ιατρεία, απειλές για πειθαρχικές διώξεις, προσπάθεια σταματήματος του απογευματινού ιατρείου στα Δουμπιά…).
Μπροστά σε αυτήν την πραγματικότητα, και γνωρίζοντας ότι τη διατήρηση και τη βελτίωση της ποιότητας συλλογικών αγαθών όπως η περίθαλψη δεν την εξασφαλίζει κανείς άλλος παρά η εγρήγορση και η κινητοποίηση των άμεσα ενδιαφερόμενων ζητάμε:
Να καλυφθεί το Κ.Υγείας από επισκέπτες γιατρούς των βασικών ειδικοτήτων.
Να καλυφθούν οι κενές θέσεις σε προσωπικό στο κέντρο Υγείας, και μέχρι τη μόνιμη κάλυψη να αναπληρωθούν τα κενά.
Να εξασφαλιστεί ο απαραίτητος εξοπλισμός για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία του Κέντρου Υγείας και των περιφερικών ιατρείων, όπως ήδη η σύσκεψη εργαζομένων έχει ζητήσει.
Να σταματήσουν οι απειλές και οι αναφορές προς τους εργαζόμενους που διεκδικούν τα παραπάνω.
Ιδιαίτερα για το περιφερικό ιατρείο Γερακαρούς:
Να γίνει άμεση αναπλήρωση του αδειούχου λόγω εκπαιδευτικής άδειας ιατρού, μιας και το ιατρείο της κοινότητας δεν λειτουργεί παρά δύο μέρες την εβδομάδα.
Να μην σταματήσουν τα ραντεβού στα ιατρεία.
Να συνεχιστούν οι μηνιαίες αιμοληψίες.
Να συνεχίσει να έρχεται μια φορά την εβδομάδα η μαία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: