31 Ιανουαρίου, 2007

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ Κ.Υ. ΖΑΓΚΛΙΒΕΡΙΟΥ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΙ ΜΕ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Από την Πέμπτη 12/8/04 διακινήθηκε στην περιοχή που καλύπτει το Κ.Υ. Ζαγκλιβερίου κείμενο ,που εξέθετε τα προβλήματα και τις ελλείψεις του Κ.Υ. Το κείμενο αυτό συντάχθηκε και μοιράστηκε υπεύθυνα και φανερά από γνωστούς και συγκεκριμένους εργαζόμενους στο Κ.Υ. και Περιφ. Ιατρεία, που τόλμησαν να δημοσιοποιήσουν την πραγματική κατάσταση στο φορέα περίθαλψης της περιοχής.
Αμέσως κινήθηκαν επίσης συγκεκριμένοι κύκλοι – κυρίως στην έδρα του Κ.Υ. – που διοχέτευαν «ερμηνείες» για την πρωτοβουλία αυτών των εργαζομένων: από το ότι έχει κομματική υποκίνηση ή σχετίζεται με τους εσωτερικούς καβγάδες των γιατρών, μέχρι το ότι όλα γίνονται για να πάει για δήμαρχος ένας γιατρός του Κ.Υ. Προφανής στόχος, να στραφεί αλλού η κοινή γνώμη παραμερίζοντας τα υπαρκτά προβλήματα.
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλινδοίων της 25.8.04 όπου αντιπροσωπεία εργαζομένων του Κ.Υ. ζήτησε ψήφισμα για την υιοθέτηση των προβλημάτων από την Αυτοδιοίκηση, ακούστηκε ο δήμαρχος να αποκαλεί «μανιφέστο» τη λίστα των προβλημάτων και να μιλά για δύο πλευρές που μαλώνουν στο Κ.Υ. –λες και του ζητήθηκε ρόλος διαιτητή ή δικαστή. Η δέσμευση βέβαια του προέδρου του Δημ. Συμβουλίου για ειδική συνεδρίαση την προσεχή εβδομάδα, φαίνεται να αφήνει περιθώρια για πιο υπεύθυνη στάση των τοπικών εκπροσώπων από αυτή του δημάρχου.
Η δημοσιοποίηση των προβλημάτων συνοδεύτηκε επιπλέον από μία επιχείρηση εκφοβισμού και τρομοκράτησης των εργαζομένων του Κ.Υ. από τον Δ/ντή και το μηχανισμό του. Ανοιχτές απειλές για διοικητικές διώξεις, που δεν περιορίστηκαν μόνο στο εσωτερικό του Κ.Υ. και εκδικητικού τύπου εργασιακές «ρυθμίσεις», έχουν στόχο όχι μόνο τη συγκεκριμένη ομάδα αλλά και όσους εργαζόμενους κρατούν «σιωπηρή» στάση.
Στις 26.8.04 εμφανίσθηκε ένα ψευδεπίγραφο κείμενο με υπογραφή «Εργαζόμενοι του Κ.Υ.» που με προβοκατόρικο τρόπο επιτίθεται στην πρωτοβουλία έκθεσης των προβλημάτων στην προοπτική επίλυσής τους, ενώ με γενικότητες παρακάμπτει τα ίδια τα προβλήματα. Το «περίεργο» αυτό κείμενο: (α) σπέρνει τη σύγχυση στον πληθυσμό, (β) δημιουργεί εκβιαστικό διαχωρισμό και πόλωση στους εργαζόμενους, (γ) υπονομεύει τις προσπάθειες για αποτελεσματικές διεκδικήσεις.

Φίλες και φίλοι
Η απάντηση στα προβλήματα του φορέα περίθαλψης, που ταλαιπωρούν πληθυσμό και εργαζόμενους, θα προκύψει από την ενεργό συμμετοχή των τοπικών φορέων, των κατοίκων και των εργαζομένων, με την ευθύνη που αντιστοιχεί στον καθένα.

Σύσκεψη εργαζομένων Κ.Υ. και Π.Ι.
Ζαγκλιβέρι, 30.8.2004


* Υ.Γ.: Παρόλο που οι υπογράφοντες είναι συγκεκριμένοι και γνωστοί, θα χαρούμε να δούμε τον κάθε ενδιαφερόμενο στην τακτική μας συνάντηση την πρώτη (1η) Τρίτη κάθε μήνα στο Κ.Υ. μετά το πέρας του ωραρίου εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: