01 Φεβρουαρίου, 2007

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΖΑΓΚΛΙΒΕΡΙ 20 – 12 - 2006


Οι κάτοικοι των χωριών της περιοχής ευθύνης του Κ.Υγ. Ζαγκλιβερίου διαμαρτυρόμαστε για τις συνεχιζόμενες και εντεινόμενες πειθαρχικές και ποινικές διώξεις των αγωνιζόμενων εργαζομένων στο Κ.Υγ. Ζαγκλιβερίου και στα υπαγόμενα σε αυτό Περιφερικά Ιατρεία, και ζητάμε από τη Διοίκηση του Ιπποκράτειου Νοσοκομείο το άμεσο σταμάτημα αυτών των διώξεων.
Ιδιαίτερα διαμαρτυρόμαστε για τη σαφή απόπειρα ποινικοποίησης του αγώνα τους (που είναι και δικός μας αγώνας για βελτίωση της περίθαλψης στην περιοχή), μέσω της παραπομπής τους στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών και την κλήση στον Ανακριτή των αγωνιζομένων της «Σύσκεψης». Σας δηλώνουμε ότι θα βρισκόμαστε στο πλευρό τους και τότε όπως και τώρα και σε όλο το προηγούμενο διάστημα που αγωνιστήκαμε μαζί τους ενάντια στην επιδείνωση των παρεχόμενων υπηρεσιών περίθαλψης στην περιοχή μας.
Απαιτούμε από τη διοίκηση του Ιπποκράτειου.
Να σταματήσει τη βιομηχανία παραγωγής στημένων ΕΔΕ σε βάρος των εργαζομένων στο Κ.Υγ. Ζαγκλιβερίου.
Να προχωρήσει άμεσα στη διεξαγωγή της κρίσης και μονιμοποίησης των Γιατρών του Π.Ι. Γερακαρούς Δημ. Βουτυράκου και Μάνου Εμμανουηλίδη που ταλαιπωρούνται με παράνομες εκδικητικές αποφάσεις για περισσότερο από έξι μήνες.
Να άρει την εκδικητική αναστολή της απόσπασης του συμπολίτη μας κλητήρα Ν. Γιουσμά η οποία ολοφάνερα προκλήθηκε από την άρνησή του να γίνει μέλος του «εργοδοτικού» σωματείου του Κ.Υγ.
Να σταματήσει την επίσης εκδικητική τοποθέτηση της Μαίας Κας Μαρίας Δισερή και της Επισκέπτριας Υγείας Κας Ειρήνης Δραγγέλα σε απογευματινά και νυχτερινά ωράρια (πέρα από το σαφές αντικείμενο εργασίας τους και ενάντια σε δικαστικές αποφάσεις) που μεταξύ των άλλων έχει οδηγήσει σε διάλυση τα αντίστοιχα τμήματα καθώς δεν υπάρχει τακτική πρωινή λειτουργία.
Να ικανοποιηθούν και τα υπόλοιπα αιτήματά μας των προηγούμενων κινητοποιήσεων όσον αφορά σε προσλήψεις Προσωπικού (Νοσηλεύτριες, Επισκέπτες Γιατροί, Μαίες, Φυσιοθεραπευτές κ.α), υλικοτεχνική υποδομή (Ακτινολογικό μηχάνημα, μηχάνημα για το χρόνο προθρομβίνης, μηχάνημα για τα επείγοντα περιστατικά κ.α)
Να λυθούν τα νέα προβλήματα όπως αυτό της μη λειτουργίας του μικροβιολογικού εργαστηρίου για περισσότερο από ένα μήνα και αυτό της μη παρουσίας Παιδιάτρου στα Περιφερικά Ιατρεία.
Ο αγώνας των Εργαζομένων της «Σύσκεψης» για την αναβάθμιση της παρεχόμενης περίθαλψης είναι ένας αγώνας πέρα για πέρα δίκαιος. Όχι γιατί είναι και δικός μας, όχι γιατί ήμασταν από την αρχή μαζί αλλά γιατί στοχεύει σε ένα ποιοτικό σύστημα περίθαλψης για όλους μας ανεξάρτητα από εισόδημα, φύλο, θρησκεία, ηλικία, εθνικότητα και πολιτική πεποίθηση. Όλοι αυτοί οι λόγοι και άλλοι τόσοι που μας δένουν με τους διωκόμενους κινούν τα βήματά μας και δε θα σταματήσουμε παρά μόνο μετά από την πλήρη δικαίωσή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: