30 Ιανουαρίου, 2007

Ψήφισμα ΣΕΦΚ για τις διώξεις ενάντια στους υγειονομικούς στο Κέντρο Υγείας Ζαγκλιβερίου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

(ΣΕΦΚ)
Μέλος ΟΙΕΛΕ
Μεσολογγίου 5, 10681 Αθήνα
τηλ. 210-3820537, 210-5238148, 6974-439203 fax: 210-5230819
e-mail: sefk@sefk.gr, www.sefk.gr


Ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης 10/12/2006

Η Γενική Συνέλευση του ΣΕΦΚ καταγγέλλει την άρνηση ανανέωσης της θητείας δύο γιατρών καθώς και την άσκηση πειθαρχικής δίωξης εναντίον αυτών και άλλων εργαζομένων στο Κέντρο Υγείας Ζαγκλιβερίου, επειδή πρωτοστάτησαν στη δημιουργία της «Σύσκεψης Εργαζομένων στο Κέντρο Υγείας Ζαγκλιβερίου και στα περιφερειακά ιατρεία».
Εκτιμούμε ότι η ενέργεια αυτή δεν επιτίθεται μόνο ενάντια σε μια πρωτοπόρα προσπάθεια για πραγματικό άνοιγμα των υγειονομικών υπηρεσιών στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Αποτελεί, ταυτόχρονα, και μια προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής και κοινωνικής δράσης, τρομοκράτησης των εργαζομένων, προετοιμασίας του εδάφους για ακόμη πιο αντιδραστικές τομές.
Γι’ αυτό το λόγο το σύνολο του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος είναι στο πλευρό των εργαζομένων στο Κέντρο Υγείας Ζαγκλιβερίου.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζομένους και καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να ανανεώσει τώρα τις συμβάσεις των δύο γιατρών και να σταματήσει αμέσως κάθε διαδικασία πειθαρχικής δίωξης των εργαζομένων στο Κέντρο Υγείας Ζαγκλιβερίου.

Για τον ΣΕΦΚ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ

www.sefk.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: