31 Ιανουαρίου, 2007

ΠΑΡΑΚΡΑΤ(Ο)ΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Προς
Την Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ Αθήνα

ΠΑΡΑΚΡΑΤ(Ο)ΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Στις 8/6/06 στάλθηκε με FAX στο Κ.Υ.Ζαγκλιβερίου «ανακοίνωση» της ΠΟΕΔΗΝ παράρτημα Β. Ελλάδος (!!!;;;) με απεύθυνση στο «σωματείο εργαζομένων Κ.Υ. Ζαγκλιβερίου» και κοινοποίηση στον «Διευθυντή Κ.Υ.Ζαγκλιβερίου» (συνημμένο 1). Πρόκειται για ένα κείμενο χωρίς υπογραφή και αρ. πρωτοκόλλου που το περιεχόμενό του είναι τουλάχιστον περίεργο και στη στόχευσή του εμφανώς ύποπτο.
Το κείμενο αυτό με γενικότητες (πρόδηλα σκόπιμες) καταλήγει στο ότι τα μέλη του «Σωματείου εργαζομένων του Ιπποκράτειου» που κινητοποιούνται ως «σύσκεψη εργαζομένων» στο Κ.Υ.Ζαγκλιβερίου, κινούνται χωρίς «τυπική και ουσιαστική νομιμότητα» έκφρασης. Ο συνεχιζόμενος αγώνας τους και οι σε εξέλιξη διώξεις σε βάρος τους αγνοούνται συστηματικά και αναδεικνύεται η αναζήτηση της συνδικαλιστικής δεοντολογίας και νομιμότητας στη σύσφιξη της σχέσης με το «σωματείο εργαζομένων του Κ.Υ.Ζαγκλιβερίου» και τη Διοίκηση του Κ.Υ.!!!
Για ό,τι αφορά στο «σωματείο εργαζομένων του Κ.Υ.Ζαγκλιβερίου» σας υπενθυμίζουμε :
1.Τις τοποθετήσεις τουλάχιστον 5 εκπροσώπων σας (όλων των παρατάξεων) σε επίσκεψή τους στο Κ.Υ. Ζαγκλιβερίου για τον διασπαστικό χαρακτήρα του.
2.Την αίτηση τριτανακοπής σε βάρος του από το «σωματείο εργαζομένων Ιπποκράτειου» λόγω παρανομιών (συνημμένο 2).
3.Τη σαφή αναφορά στο κείμενο της Ε.Ε. ΠΟΕΔΗΝ (3308/25/1/06) για την «αστεία απόπειρα» στησίματος διασπαστικού σωματείου (συνημμένο 3).
Είναι βέβαιο ότι το στήσιμο του εν λόγω «εργοδοτικού» σωματείου στο Κ.Υ. έχει ένα και μόνο στόχο: να καταστείλει τις κινητοποιήσεις και να νομιμοποιήσει τις διώξεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Για ότι αφορά στην απεύθυνση προς τη Διεύθυνση του Κ.Υ., ο στόχος που υπηρέτησε, αποκαλύφθηκε 12 ημέρες μετά την ανάρτηση της εν λόγω «ανακοίνωσης» στον πίνακα ανακοινώσεων της Διεύθυνσης. Με υπεύθυνο τον αναπληρωτή Διευθυντή κ. Τζώρτζη Νικόλαο αποψιλώθηκε ο πίνακας ανακοινώσεων της «σύσκεψης εργαζομένων» από τα κείμενα που περιείχε, ακόμη και την επιγραφή του. (συνημμένο 4)
Η «Σύσκεψη εργαζομένων στο Κ.Υ.Ζαγκλιβερίου και Π.Ι.», όπως γνωρίζετε πολύ καλά, αποτελεί μία διακλαδική διαδικασία εργαζομένων που κινητοποιούνται εδώ και 2 χρόνια γύρω από τα οξυμμένα προβλήματα του χώρου τους και αμύνονται σε αυταρχισμούς της Διοίκησης, αυθαιρεσίες και διώξεις που επιχειρήθηκαν και επιχειρούνται σε βάρος τους λόγω ακριβώς αυτής της κινητοποίησης. ΔΕΝ διεκδίκησε ούτε υπαινίχθηκε ποτέ την εκπροσώπηση του συνόλου των εργαζομένων. ΔΕΝ αποτελεί θεσμικό συνδικαλιστικό όργανο. Οι συμμετέχοντες στη «Σύσκεψη» δεν χρειάζονται άλλα θεσμικά συνδικαλιστικά όργανα πέρα από αυτά (Α’ βάθμια και κλαδικά) που ήδη υπάρχουν και των οποίων ήδη αποτελούν μέλη και ούτε είναι στη λογική κατακερματισμού του συνδικαλιστικού κινήματος στη βάση τοπικών ιδιαιτεροτήτων. Αντίθετα, από την πρώτη στιγμή απευθύνθηκε στα όργανα των Α’ βάθμιων και κλαδικών φορέων βρίσκοντας σε πολλές και κρίσιμες περιπτώσεις την ενεργό συμπαράστασή τους, όπως αποτυπώθηκε σε διάφορες επισκέψεις που πραγματοποίησαν στο Κ.Υ. και σε δικά σας επίσημα και υπεύθυνα κείμενα (αρ. πρωτοκόλλου, σφραγίδα, υπογραφές) που επισυνάπτουμε. (συνημμένα 3,5)

Καλούμε την Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ:
Να απαντήσει στην προβοκάτσια που εξυφαίνεται στο εσωτερικό της και εκθέτει την Ομοσπονδία.
Να εξετάσει τα φαινόμενα ύποπτων συνδιαλλαγών αντιπροσώπων της και να τους απομονώσει.
Να επαναδιατυπώσει με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο την αντίθεσή της σε αντισυνδικαλιστικές πρακτικές από διασπαστικά «εργοδοτικά» σωματεία, στηρίζοντας τον αγώνα των εργαζομένων μελών της.
Να δείξει την συνεχιζόμενη στήριξή της στους εργαζόμενους της «Σύσκεψης» στο Κ.Υ. Ζαγκλιβερίου στο δικαίωμα της έκφρασής τους και απέναντι στις σε βάρος τους διώξεις.

Ζαγκλιβέρι 26/6/06


Σύσκεψη εργαζομένων στο Κ.Υ. Ζαγκλιβερίου και Π.Ι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: