31 Ιανουαρίου, 2007

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΩΝΕΙΑΣ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Εμείς οι κάτοικοι του δήμου Κορώνειας καταγγέλλουμε την παράνομη απόφαση του ΣΚΕΙΟΠΝΙ Μακεδονίας με την οποία ουσιαστικά απολύονται από το ΕΣΥ οι δύο γιατροί του Π.Ι. Γερακαρούς του Δήμου Κορώνειας που εδώ και πάνω από πέντε έτη υπηρετούν σε αυτές τις θέσεις.
Απόφαση εντελώς παράνομη μιας και οι δύο αυτοί γιατροί ήταν οι μόνοι υποψήφιοι και πληρούν όλα τα τυπικά κριτήρια για την πλήρωση των επαναπροκυρηχθέντων θέσεων.
Η τυπική συνεδρίαση του ΣΚΕΙΟΠΝΙ στις 27/6/06 η οποία ασχολήθηκε με την επαναπροκύρηξη των θέσεων των δύο γιατρών μετατράπηκε σε συνεδρίαση αντιμετώπισης των κοινωνικών και εργασιακών αγώνων που οι δύο αυτοί γιατροί έδιναν και δίνουν μαζί με το μεγαλύτερο κομμάτι από εμάς τα τελευταία δυόμιση χρόνια.
Η συνεδρίαση αυτή ήθελε να στείλει ένα μήνυμα: Αυτοί που προσπαθούν να διαλύσουν τις υπηρεσίες περίθαλψης καθολικής κοινωνικής πρόσβασης δε θα διστάσουν, ούτε μπροστά στην ίδια τους τη νομιμότητα, προκειμένου να χτυπήσουν τους αγώνες.
Οι ομόφωνες καταγγελίες όλων των συνδικαλιστικών οργάνων απέναντι σε αυτή την κατάπτυστη απόφαση (καταγγελία Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσ/νικης Ε.Ν.Ι.Θ., καταγγελία Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.) δεν φαίνεται να πτοούν κανένα από τα μέλη του παρανομούντος ΣΚΕΙΟΠΝΙ.
Εμείς οι κάτοικοι της περιοχής εκτιμήσαμε το ήθος και την προσφορά αυτών των δύο εργαζόμενων για την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών της περιοχής μας, συμπεριφορά που σπανίζει στις μέρες μας.
Αγωνιστήκαμε μαζί τους στην προσπάθεια σταματήματος του γκρεμίσματος της πρωτοβάθμιας περίθαλψης στην περιοχή μας με ανοικτές συνελεύσεις μαζέματα υπογραφών και παρεμβάσεις στους αρμόδιους.
Σε αυτόν τον αγώνα βρισκόμαστε μαζί τους και για αυτό και στεκόμαστε δίπλα τους στις διώξεις στις οποίες υφίστανται.

Οι απολύσεις δε θα περάσουν.

Να ανακληθεί τώρα η παράνομη απόφαση του ΣΚΕΙΟΠΝΙ


Να σταματήσουν τώρα οι συνδικαλιστικές και φρονηματικές διώξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: