31 Ιανουαρίου, 2007

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ (Όταν το αίσχος το διαδέχεται ο κίνδυνος)

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει η μελάνη από το προηγούμενο κείμενό μας και ο Διευθυντής μας βιάστηκε να επιβεβαιώσει το πόσο δίκιο είχαμε.
Καλοκουρδισμένος από το πρωτοπαλίκαρό του τον Παπαθωμά, και μαζί με αυτόν, προέβηκαν σε απρόκλητη, ανήθικη, βίαιη επίθεση στον Δημήτρη Βουτυράκο (που συνυπέγραφε ως γνωστόν και το προηγούμενο κείμενο) κατά τη διάρκεια της εφημερίας του την Τετάρτη 05/05/04.
Παρέμειναν στο χώρο του Κέντρου Υγείας μέχρι το απόγευμα (όπως βέβαια δε συνηθίζουν) και άρχισαν να φωνάζουν και να βρίζουν το συνάδελφο. Είναι φανερό ότι δεν τους ένοιαζε το ότι παρακώλυαν τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας εκείνη την ώρα καθώς δε δίστασαν να συνεχίσουν τις βρισιές (λιμανίσιες) και τις φωνές ακόμα και μπροστά στους ασθενείς που περίμεναν να εξετασθούν.
Ο συνάδελφος τους αντιμετώπισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όχι μόνο γιατί απέφυγε να απαντήσει στις ελεεινολογίες και τις τραμπούκικες προκλήσεις των υβριστών του, αλλά και γιατί διατήρησε την ψυχραιμία του καθόλη τη διάρκεια της εφημερίας. Μαζί με την παρέμβαση και των άλλων δύο υπογραφόντων διακόπηκε το σχέδιο εκτροπής που είχε εξυφάνει ο «…συναινετικός…» κατά τα άλλα διευθυντής μας με στόχο να οδηγήσει το συνάδελφο είτε στο να απαντήσει στις βρισιές είτε στο να υποπέσει σε Ιατρικό λάθος λόγω της πίεσης κατά την άσκηση των καθηκόντων του.
Οι απειλές από το Διευθυντή προς το Σαμαρά ότι αυτός θα την πληρώσει αναδεικνύουν ότι υπάρχει κάποιο τίμημα το οποίο αντιστοιχεί στο να δημοσιοποιείς την άποψή σου. Είμαστε έτοιμοι να το πληρώσουμε αυτό το τίμημα καθώς αυτός είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο γνωρίζουμε να κινούμαστε. Το πεδίο της δημόσιας αντιπαράθεσης (και δεν τελειώνει το Δημόσιο στα κάγκελα του Κ.Υ ούτε η αντιπαράθεση γίνεται μόνο με κείμενα απλά εν ώρα υπηρεσίας μόνο έτσι μπορούμε να επικοινωνήσουμε) είναι το μόνο που μπορεί να δώσει το δίκιο σε αυτόν που του ανήκει. Το παρασκήνιο το χαρίζουμε σε όσους έχουν το χρόνο και το ήθος να το συντηρούν.


Αναμένοντας τα χειρότερα:

Εμμανουηλίδης Μανώλης
Σαμαράς Μάριος
Βουτυράκος Δημήτρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: