01 Φεβρουαρίου, 2007

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ Θεσνίκη 17-11-06
ΙΑΤΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΦΡΑΓΚΩΝ 6 – 8
ΤΗΛ:2310/535-665
FAX:2310/535-513
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ





ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ


Η Γ.Σ. της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (Ε.Ν.Ι.Θ.) που πραγματοποιήθηκε στις 16-11-06 στο αμφιθέατρο «Π. Μεταξάς» του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης αποφάσισε:

1.Οι νοσοκομειακοί γιατροί ζητούν την υλοποίηση των προεδρικών διαταγμάτων που αφορούν την διευθέτηση του συνολικού χρόνου εργασίας τους από 1-1-2007 με τους εξής όρους και προϋποθέσεις:

α) Σαρανταοκτώ (48) ώρες συνολικό χρόνο εργασίας εβδομαδιαία για όλους τους γιατρούς ειδικούς και ειδικευόμενους, συμπεριλαμβανομένων των εφημεριών.
β) Καθημερινή εξάωρη – πενθήμερη – πρωινή εργασία.
γ) Μια ενεργό εφημερία την εβδομάδα.
δ) Εάν η εφημερία είναι σε ημέρα αργίας ή Σαββατοκύριακο να παίρνει ρεπό ο γιατρός την πρώτη εργάσιμη μέρα που ακολουθεί.
ε) Καινούργιο ιατρικό μισθολόγιο όπως το διεκδικούμε εδώ και πολλά χρόνια και το έχουμε περιγράψει με αποφάσεις συνεδρίων αλλά και του Γ.Σ. της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. και το έχουμε καταθέσει και στα αρμόδια υπουργεία.
ζ) Για τις ανάγκες σε προσωπικό που προκύπτουν από την εφαρμογή των προεδρικών διαταγμάτων να προχωρήσει το υπουργείο σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για το σκέλος των ειδικών και να ανοίξει θέσεις για προσλήψεις και ειδικευόμενων γιατρών.
Το σκέλος αυτό της απόφασης πάρθηκε κατά πλειοψηφία.

2. Για την υλοποίηση αυτού του πλαισίου η Γ.Σ. της Ε.Ν.Ι.Θ. αποφάσισε ομόφωνα και προτείνει στην ομοσπονδία Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. κινητοποιήσεις οι οποίες σε πρώτη φάση εκτιμά ότι θα πρέπει να γίνουν σε συντονισμό και με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία.

Έτσι λοιπόν προτείνουμε:

α) 24/ώρη απεργία στις 29 Νοεμβρίου και κοινές συγκεντρώσεις και πορείες με τους υπόλοιπους εργαζόμενους.
β) 48/ώρη απεργία στις 5 και 6 Δεκεμβρίου.
γ) Συνεδρίαση της Ομοσπονδίας την 2η ημέρα της απεργίας, εκτίμηση της κατάστασης που θα έχει διαμορφωθεί και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με προκήρυξη πενθήμερης απεργίας μέσα στον Δεκέμβρη.

3. Στην ίδια Γ.Σ. οι νοσοκομειακοί γιατροί ομόφωνα αποφάσισαν την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους προς
α) Τους γιατρούς και την μαία του Κ.Υ. Ζαγκλιβερίου που διώκονται και παραπέμπονται στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο με κίνδυνο να βρεθούν εκτός υπηρεσίας. Ζητούμε να σταματήσει κάθε δίωξη των εργαζομένων και δηλώνουμε ότι είμαστε αντίθετοι με την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δραστηριότητας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, γιατί περί αυτού πρόκειται.
β) Στους γιατρούς της παιδοχειρουργικής κλινικής του Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης οι οποίοι δίνουν έναν αγώνα διεκδικώντας την εφαρμογή του νόμου σε ότι αφορά την πλήρωση της θέσης του Διευθυντή της Κλινικής αυτής.
Η Γ.Σ. ζητά την συνδρομή της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων που επί μήνες ταλανίζουν τον χώρο της υγείας στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: